Α.Σ. Αντισφαίριση και Ζωή - Tennislife Club

14.06.2014 - Υπεγράφη η σύμβαση της Tennis Life με το Δήμο Λαρισαίων

Υπεγράφη η σύμβαση ανάπλασης και λειτουργίας των χωμάτινων γηπέδων αντισφαίρισης στο Αθλητικό Κέντρο «Μητσιμπόνα» μεταξύ της ενοικιάστριας εταιρείας Tennis Life και του Δήμου Λαρισαίων. Ύστερα από μια πολύμηνη προσπάθεια και των δύο μερών ολοκληρώθηκε τελικά η σύναψη της συμφωνίας με την υπογραφή της σύμβασης στα γραφεία του Δήμου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014. Το εγχείρημα ξεκίνησε με την κατάθεση από την Tennis Life στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων της πρότασης – μελέτης ανασχεδιασμού και επαναλειτουργίας των χωμάτινων γηπέδων τένις στο Αθλητικό Κέντρο Μητσιμπόνα το Σεπτέμβριο του 2013. Ο Δήμος Λαρισαίων στις 19 Φεβρουαρίου 2014 αποφάσισε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου την έγκριση εκμίσθωσης του Δημοτικού Ακινήτου Χωμάτινων Γηπέδων Αντισφαίρισης του Αθλητικού Κέντρου Μητσιμπόνα (υπ. αριθμ. 96/19-02-2014) και προχώρησε σε ανοιχτή δημοπρασία των γηπέδων την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, όπου και τα γήπεδα πέρασαν τελικά στη δικαιοδοσία της Tennis Life.

Τα γήπεδα τα οποία κατασκευάστηκαν από το Δήμο Λαρισαίων τη δεκαετία του 90, λειτούργησαν επιτυχώς για αρκετά χρόνια φιλοξενώντας ακαδημίες εκμάθησης και τενίστες κάθε ηλικίας. Η απαιτητική συντήρηση όμως των χωμάτινων γηπέδων γρήγορα τα οδήγησε στην υποβάθμισή τους με αποτέλεσμα τα γήπεδα να περάσουν στη φάση της δυσλειτουργίας. Οι φιλότιμες προσπάθειες των συντηρητών του Αθλητικού Κέντρου Μητσιμπόνα κατάφεραν στο να διατηρηθεί σε μια στοιχειώδη λειτουργία το ένα από τα πέντε γήπεδα. Ωστόσο η απουσία ποτιστικού συστήματος , η καταστροφή του ηλεκτροφωτισμού και η έλλειψη των μέσων συντήρησης των χωμάτινων γηπέδων δεν επέτρεπαν τη συνέχιση του αθλήματος στο χώρο αυτό.

Η άριστη συνεργασία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Κώστα Τσανακούλη, των αντιπροέδρων Αθλητισμού κ. Οικονόμου και Οικονομικών κ. Μαμάκο και των αρμόδιων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων με την εταιρεία Tennis Life κατέφερε τελικά να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε τα γήπεδα αυτά να αποκτήσουν και πάλι ζωή.

Η προσπάθεια ολοκλήρωσης της ανακατασκευής των γηπέδων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι ώστε τα γήπεδα να είναι έτοιμα να δοθούν για χρήση στο κοινό της Λάρισας από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Χορηγοί - Υποστηρικτές